Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
206 Postów

(aleks26)
Stały Bywalec
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Aguss zawsze tak sikam że pierwsze do muszli a potem do pojemniczka i zawsze pierwszy mocz koło 8 zobaczymy co bedzie na drugiej wizycie kurcze z tymi chorobami intymnymi w czasie ciąży to czasem przekichane;( ja na razie odpukać nie mam z niczym dolegliwości ale nieraz co sie naczytam że jak nie jedno to coś znowu innego można złapać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
A co do tych smoczków do butelek to wyczytałam że dla noworodków taki smoczek ma jedna dziurkę i to był z Aventa smoczek 0m+1
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
marzenie,i taki wlasnie z Aventa mam. I Julka z niego dosyc dobrze ssie. A tamte niby to samo,ale ona sie krztusi. Wiec chyba jej po prostu nie pasuja
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
619 Postów
Wyjadacz
o kurcze to musi bolec:/

marzenie to dobrze robisz moze teraz wyniki beda prawidłowe oby

aga to uzywaj awenta moze juleczce nie spodobaly sie tamte butelki heh
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
796 Postów
Marzena N
(marzenie)
Wyjadacz
Bo Julcia woli cycusia mamy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
A co do tych badan moczu,to chyba cos jest z tym prawidlowym pobieraniem probki. Ja na poczatku sie nad tym nie zastanawialam. Myslalam,ze probka to probka. Nasikam sobie i juz Ale jak zanioslam,to wyszlo,ze mam bialko w moczu i jakies tam jeszcze badziewie. Wiec nastepnym razem poczytalam troche i zastosowalam nastepujaca procedure: wstanie,podmycie sie tylko woda,potem troche siku do kibelka i potem troche do kubeczka No i wyniki wyszly idealnie. I trzymalam pojemniczek w lodowce jak nie szlam od razu do lekarza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Agnieszka Jarosińska
(Agagdańsk)
Wiking
Jeeeju ale Zuzia cudnie wygląda Aga-najważniejszę że Julcia dostaje Twoje mleko! pewnie że lepiej by było prosto od Mamy, ale pewnie już niedługo będzie lepiej gdy sutki się zagoją...więc i boleć nie będzie tak bardzo. Ona też załapując butelkę może się nauczy lepiej "chwytać". Uwierzcie mi- te które jeszcze nie wiedzą karmienie z czasem staje się czystą przyjemnością! Ja, gdy karmiłam butelką, trzymałam Melcie na zgięciu ręki(więc Jej głowka dotykała zarówno ramienia, jak i przedramienia). Pod ręką miałam poduchę, bo ręce cierpną ale całym ciałem dotykała też mojego brzucha. Maluszek czuje wtedy też ciepło Mamy. Wiem jednak, że czasem jest to dość trudna pozycja, bo gdy Dzidzia czuje mleko i pierś to nie chce butelki- tak więc odległośc Julci od piersi musisz sobie sama "wyregulować".
Z tymi intymnymi kłopotami powiem Wam że sprawa niestety na ciąży się nie kończy. Przynajmniej u mnie tak było. Ja skończyłam karmić gdy Melcia miała 9,5mieś. Jednak gdy miała 1,5 zaczęłam brać tabletki Cerazette(czy jakoś tak). W Polsce są to jedne z 2, które można brać karmiąc i nie wpływają na mleko. Nie wiem więc czy karmienie tak mnie "wyjałowiało" czy właśnie te tabletki, ale ciągle miałam jakieś grzybice, opryszczki i tym podobne. Wszystko mnie w środku szczypało, piekło, swędziało, a zrobienie siku bolało jak diabli! Mimo iż droga moczu nie ma nic wspólnego z pochwą. Na tego typu dolegliwości podstawowym i ogólnodostępnym środkiem jest jogurt naturalny
Wszystkim przyszłym Mamom jeszcze niezaopatrzonym w laktatory- nie kupujcie jeszcze! Adze się przydaje, ale też nie od 1szego dnia. A wysłać Męża do sklepu to nie problem. Powiem Wam, że ja kupiłam właśnie ręczny Tommy Tippe, ale skorzystałam z niego 2 razy. Ściągnięcie 80ml zajmowało mi 1,5 godz, a ręcznie(serio-rewelacyjny sposób!!! i nic nie boli! ) 20min. Tak więc najpierw sprawdźcie jak się ta Wasza laktacja rozwinie, a później, w miarę potrzeby kupcie. Ale poszukajcie po necie filmików, instrukcji, jak ręcznie ściągać pokarm. Ja bardzo gorąco polecam.
Dobrej nocy i trzymajcie się cieplutko

ps- sfilmowane sny s absolutnie normalne w ciąży, ZWŁASZCZA POD KONIEC
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
Aga-WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja ostatnio na forum wogole nie mam czasu.synus mi sie buntuje i ''cofnal''sie o roczek czasu w tyl jak oliwka sie urodzila.caly czas na raczki chce i wogole...mysle ze mu szybko przejdzie.ja aga tez urodzilam expres.w 30 minut z 3 cm.zrobilo mi sie 8 i juz czulam bole parte.a powiedz mi-mialas epidural?nie wiem czy o tym juz nie pisalas ale nie mam czasu przestudiowac teraz tych wszystkich stron na forum.i czy nacinali cie?ja jutro mam wizyte poloznej.oliwka jutro tez konczy swoje pierwsze 3 tyg.zycia.narazie jest zlotym dzieckiem,z karmieniem tez nie mam problemu wiec wszystko uklada sie super-oby tak dalej.powodzenia i buziaki dla was wszystkich!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
dzieki Tysia nie,nie mialam znieczulenia,bo moj porod wlasciwy trwal 25 minut. Przyjechalam o 5.00 do szpitala, o 5 .30 przyszla polozna, a 5.54 Julka juz byla Nie nacinali mnie. Nic mi nie robili. Polozna powiedziala,ze mam tylko malutkie pekniecie. Samo sie zagoi. No i prawda. Jestem 5 dni po porodzie i nic juz nie czuje.Wszystko sie cofnelo. Leci ze mnie troszenke i w ogole czuje sie rewelacyjnie Agagdansk,tez sie ludze,ze jak podgoje ranki, to dam Juli cyca z powrotem. Ale czy bedzie chciala,to nie wiem
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok